Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver

de susu in Torturi, 21 Iul 2011 | 10319 vizualizari

 

Este un tort special, consistent si potrivit pentru iubitorii de ciocolata. Este mai bun servit rece a doua zi dupa ce l-ati preparat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 8 portii:  
  • 150 gr migdale crude fara coaja si pielita
  • 150 gr nuci fara coaja si macinate fin
  • 300 gr ciocolata de menaj (70% pudra de cacao)
  • 1 lingurita cu varf de pudra cacao
  • 255 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 oua mari
  • Un praf de sare
  • Cativa stropi de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver:

Acoperiti fundul unei tavi rotunde detasabile cu diametrul de 20-25 cm cu o bucata de hartie pergament si apoi ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina.

Eu am dat la cuptor nucile si migdalele pentru cateva minute sa le intensifice aroma. Macinati-le impreuna la robot apoi adaugati ciocolata si cacaoa si mai amestecati totul pentru inca 30 de secunde dar nu prea mult caci se va topi ciocolata foarte tare. Mutati totul intr-un vas, puneti in robot untul care a fost tinut la temperatura camerei si adaugati zaharul. Mixati pana devine o crema pufoasa. Adaugati apoi galbenusurile unul cate unul si mixati dupa fiecare (eu am facut operatiunea aceasta cu mixerul). Adaugati apoi compozitia de ciocolata si amestecati bine.

Albusurile care au fost la temperature camerei se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie (tot la temp camerei). Pentru o reusita a albusurilor se ia pe rand fiecare ou si se separa galbenusul de albus intr-un bol si se varsa  fiecare albusul in bolul spalat si uscat in care se vor bate toate, astfel nu va exista riscul sa vi se strecoare pic de galbenus in compozitie. Adaugati usor albusurile peste amestecul de ciocolata, unt, migdale si nuci. Amestecati usor de jos in sus compoztitia. Turnati-o apoi in tava tapetata si dati la cuptorul preincalzit. Se coace la foc potrivit pentru circa o ora, in functie de cuptor.

Se face testul cu scobitoarea pentru 5 secunde. Daca pe margine este facut si in mijloc e mai moale stingeti focul si lasati-l sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Eu l-am decorat cu migdale trase in tigaie care sunt foarte gustoase dar nu prea sanatoase. Puteti servi si cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si jeleu de visine